AKP'de İki Bakanın Görevden Alınması Gündemde: Erdoğan Karar Verebilir

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun görevden alınabileceğini iddia etti.

AKP İçinde Kabine Değişiklikleri Bekleniyor

Geçen hafta Kabine'de gerçekleşen değişiklikler Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, uzun süredir tartışılan Kabine revizyonu için adım attı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alındı. Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı, Özhaseki'nin yerine ise önceki Bakan Murat Kurum getirildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'de yayımlanan 'Gündem Özel' programında, Kabine içinde yeni değişikliklerin beklendiğini iddia etti.

Saymaz şunları ifade etti: Bugün için hemen bir bakan değişikliği olacağını söyleyemem. Ancak bugün konuştuğum AKP kaynakları, Cumhurbaşkanının bir hafta içinde başka bir bakanı değiştirmeyeceğini belirttiler. Ancak bu, değişiklik olmayacağı anlamına gelmez. Özellikle Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın istifa edeceği veya görevden ayrılmak istediği yönünde çok söylenti duyuyorum.

Diğer bir dedikoduya göre Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun görevden alınacağı iddia ediliyor. Ancak Abdulkadir Bey'in yakın çevresine bu konuyu sorduğumda bu bilginin yanlış olduğunu dile getiriyorlar. Hatta önümüzdeki hafta bakanlar kurulu programını hazırlıyoruz, böyle bir şey nasıl olabilir? diyorlar. Bu konuda düşüncelerimi gizleyemiyorum.

Bu iki isimle ilgili çok fazla dedikodu dönüyor gibi görünüyor. Özellikle Abdulkadir Bey'in parti içinde bazı kişilerin ona karşı bir şeyler yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Diğer bakanlar için böyle bir durum duymadım. Ancak bu iki isimle ilgili çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Görevden alınmaları kesin olmayabilir, ancak AKP içinde çeşitli çevrelerde onlarla ilgili bir durum olduğunu gösterir.

Haber Merkezi

Siyaset Haberleri