Türk Eğitim Vakfı'ndan Despina Vandi Açıklaması

Çeşme'de Atatürk posteri ve bayrağı gerekçe göstererek sahneye çıkmayan Yunanlı şarkıcı Despina Vandi, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli tarafından konserden çıkartıldı. Etkinliği düzenleyen Türk Eğitim Vakfı ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Despina Vandi, TEV Konserinde Sahneye Çıkmadı

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) destek amacıyla gerçekleşen konserde Yunan asıllı Alman şarkıcı Despina Vandi, Türk bayrağı ve Atatürk posterini bahane ederek sahneye çıkmadı. Vandi'nin tavrı büyük tepki almış ve konser sonrası yaptığı açıklamada, “Planlanan konserimde beni onurlandıracak olan dinleyici kitlelerine büyük saygı duyarak, Türk Eğitim Vakfı’nın etkinliğin niteliğini ‘konser’ olarak değiştirme, yasak ve üzerinde anlaşmaya varılmamış bir siyasi yaklaşım sergileme kararı alması nedeniyle bu etkinliğe katılmamın mümkün olmadığını duyuruyorum” dedi.

TEV ise yaptığı açıklamada, “17 Temmuz akşamı İzmir Çeşme’de gerçekleşmesi planlanan Despina Vandi konserinde yaşananlardan ötürü son derece üzgünüz. Sanatçının Türk bayrağı, Atatürk ve vakfımızın posterinin sahnede olmamasını şart koşmasından dolayı konserde sahne almayacağını tarafımıza bildirdi. Bu sebeple iki komşu ülkenin sanatının icra edildiği güzel bir gece olmasını hayal ettiğimiz konserimizde yaşanan bu durumdan dolayı üzgün olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyor, yanımızda olan tüm misafir ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Magazin Haberleri