Sertab Erener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu

Şarkıcı Sertab Erener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak sokak hayvanlarını öldürmeyi içeren yasa teklifinin geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Sertap Erener: Sokak Hayvanlarının Öldürülmesini İçeren Yasa Tasarısı Soykırım Niteliğinde

Ünlü şarkıcı Sertap Erener, meclise sunulan yasa tasarısı teklifinin sokak hayvanları için bir soykırım niteliği taşıdığını söyledi. Erener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek bu yasa teklifinin geri çekilmesini istedi.

Sertab Erener, “Lütfen bu yasa geçmesin, yasayı geri çekelim. Bu yasadan güzel bir şey çıkmayacak. Lütfen bizi duysunlar. Bence bu bir soykırım.” ifadelerini kullandı.

Erener, meclise sunulan yasa tasarısının sokak hayvanlarını korumak yerine büyük bir kaosa yol açacağını belirtti. Sokak hayvanlarının barınaklarda değil kamplarda tutulacak olmasının onların daha kötü bir hayata zorlanacağını dile getirdi.

Yasada yer alan 'şiddete eğilimli hayvanlar' kavramının kim tarafından belirleneceği konusunda da endişelerini dile getiren Erener, “Bu toprak bu yükü kaldıramaz, vebali onların omuzlarına olacaktır. diyerek uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Erener, “Bu yasa geçmesin, bu yasayı geri çekelim lütfen bizi duysunlar” çağrısında bulundu.

Magazin Haberleri