Samar Dadgar çocuklar üzerindeki psikolojik baskıya dikkat çekti

Özcan Deniz'in yeniden baba olma açıklaması ve eşi Samar Dadgar'ın tepkisi sosyal medyada gündem oldu. Dadgar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahrem konuların kendisini utandırdığını belirterek, kararlarına saygı gösterilmesini ve bu konunun daha fazla gündemde tutulmamasını istedi.

Özcan Deniz, Eşi Samar Dadgar'ın Anne Olma Kararına Saygılı

“Kızıl Goncalar” dizisinin yıldızı Özcan Deniz, eşi Samar Dadgar’la bir kutlamadan çıkarken magazin muhabirleriyle yaptığı sohbetle gündeme geldi. Muhabirlerin “Yeniden baba olmak istiyor musunuz?” sorusuna Deniz, 53 yaşında olduğunu ve mevcut yaşantısından memnun olduğunu belirterek, “Dürüst olayım mı! 53 yaşındayım. Bir tane oğlum var. Hayatım benim, ömrüm… Samar ve oğlum gerçekten de benim ömrüm. Kaç sene daha onlara eşlik edebilirim bilmiyorum. Onların genç olduğu zamanlarda ben yaşlı olmak istemiyorum” şeklinde yanıt verdi.

Deniz’in bu sözleri, eşi Samar Dadgar’ın anne olma hakkını elinden aldığı şeklinde yorumlandı. Dadgar, konuyla ilgili Instagram hesabından bir açıklama yaparak, bu yorumların yanlış anlaşıldığını ve tamamen kendi kararı olduğunu ifade etti. Açıklamasında, Müslüman bir kadın olarak ve İran kültüründen gelen biri olarak mahrem bir konuda sürekli olarak erkek muhabirlerin sorularına maruz kalmasının kendisini utandırdığını belirtti. Türk örf ve adetlerinde de bu tür konuların yer almadığını vurgulayan Dadgar, “Sevgili eşim, yol arkadaşım, en değerlim, kocamın bu karara saygı duyması benim için yeterliydi. Ondan sonrası bunu sorgulamak ve mesaj yağmuruna tutulmak sadece bir kadına psikolojik şiddettir. Her kadın anne olmak zorunda değil, her kadın anne olma duygusunu ile yanıp tutuşmak zorunda değil. Hepinizi saygı ile kucaklıyorum ve hepinizden artık bu denli mahrem konuyu açmamanızı diliyorum” ifadelerini kullandı.

halktv.com.tr

Magazin Haberleri