Kaçarak evlenen çift, 36 yıl sonra düğünlerini yaptı

Rize'nin Pazar ilçesinde ailelerinin onayını almadan kaçarak evlenen Mikail ve Nebahat Karpuz çiftinin düğünleri 36 yıl sonra yapıldı.

Pazar ilçesine bağlı Aktepe köyünde 36 yıl aradan sonra düğün coşkusu

Aktepe köyünde yaşayan Mikail ve Nebahat Karpuz çifti, ailelerinin rızasını alamayarak 1988 yılında kaçarak evlenmişti. 2 çocukları dünyaya gelen çift, uzun yıllar sonra hayallerini gerçekleştirerek düğünlerini yapmaya karar verdi. Özel kıyafetlerini giyen çift, köylülerini ve komşularını davet ederek evlerinin önündeki alanda renkli bir düğün gerçekleştirdi. Tulum eşliğinde başlayan düğün, horon halkası ve atma türkü geleneğiyle devam etti.

Düğüne katılan çiftin oğlu Cihan Karpuz, Her insan babasının düğününe katılamaz. Ben bu mutluluğu yaşamak için oldukça şanslıyım. Annem ve babam 36 yıldır mutlu bir evlilik sürdürüyorlar. Bundan sonra da mutluluklarının devamını diliyorum dedi.

Köy sakinlerinden İsmet Baltacı ise düğün hikayesini şöyle anlattı: Bugün asırlardır görmemiş olduğumuz bir düğün merasiminde bulunuyoruz. Bu çiftimiz 36 yıl önce kaçarak evlenmişlerdi. Şimdi ise evlerinin önünde düğünlerini gerçekleştiriyorlar. Bu gerçekten duygusal bir anı. Mutlulukları gözlerinden okunuyor.

Magazin Haberleri