İsmail YK, müzik sektöründeki gelişmelere tepki gösterdi

Türkçe Rap müzikte küfürlü şarkılar artık yaygınlaşıyor. İlginç şarkı sözleriyle tanınan İsmail YK, bu durumu eleştirdi. Şarkıcı, 'lan' dediği için linç yediğini hatırlatarak tepkisini dile getirdi.

Türkçe Rap, Türkiye'de Popülerliğini Artırıyor

Türkçe Rap, Türkiye'de neredeyse en popüler müzik türü haline geldi. Reklamlardan film-dizi sektörüne kadar hemen hemen her yerde rap müziği duyabilmek mümkün.

Son zamanlarda şarkı sözlerinde açıkça küfür kullanımı da yaygınlaştı. 10 yıl önce farklı tarzı ve sözleriyle dikkat çeken İsmail YK, yeni dönem rap müziğindeki küfürlü sözleri değerlendirdi.

Akşam gazetesinden Yasemin İlan'ın haberine göre; İsmail YK, günümüz rapçilerinin kullandığı tarzın kendisinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Onların müziğinde çok fazla argo ağırlıklı kelimeler kullanılıyor. Bu konuda benim başlattığımı kabul ediyorum. Ancak geçmişte 'lan' kelimesini şarkımda kullandığım için büyük tepki çekmiştim. Şimdi ise şarkılarda hakaret ve küfür içeren kelimelerin kullanıldığını görüyorum.

Türkiye'ye bir İsmail YK daha çıkar mı? sorusuna ünlü şarkıcı şu şekilde cevap verdi:

İsmini İsmail YK koyarsa belki çıkar, ancak sadece isim benzerliği ile değil. 'İsmail YK' gibi bir figür olabilir, pek çok isim benzer şeyler denedi ancak kalıcı olamadı. Farklı bir şeyler yapılmalı, benim tarzımdan esinlenebilirsiniz ancak kopya çekmek yerine özgün olmak gerekir. Benim gibi giyinmek ve benim şarkılarımı söylemekle olmaz. Yenilikçi ve sıra dışı olmak şart. Taklit işe yaramaz.

Akşam gazetesi

Magazin Haberleri