İbrahim Tatlıses ameliyat sonrası ilk isteğiyle dikkat çekti: Lahmacun

İbrahim Tatlıses, kalp ameliyatı olan ve damarlarının yüzde 95'i tıkalı olduğu halde ameliyattan çıkar çıkmaz lahmacun yedi.

İbrahim Tatlıses'in Kalp Ameliyatı ve İyileşme Süreci

Türkücü İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz hafta riskli bir kalp kapakçığı ameliyatı geçirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, operasyonun başarılı geçtiğini ve Tatlıses'in yaşadıklarını anlattı.

72 yaşındaki Tatlıses'in damarlarının yüzde 95'inin tıkalı olduğunu öğrendiklerini belirten Yazıcıoğlu, ameliyat sonrasında Tatlıses ile birlikte lahmacun yediklerini ve Mavi Mavi türküsünü söylediklerini ifade etti. Yazıcıoğlu operasyon sürecini şu şekilde özetledi:

Tatlıses'in bize geldiği zaman ani ölüm, kalp krizi, aort darlığı riski vardı. İleri aort darlığı da tek başına ani ölümlere yol açabilir. Ameliyat öncesinde kalp damarlarında ciddi tıkanıklıklar tespit ettik. İki damarın tıkalı olması büyük bir risk oluşturuyordu. Ancak ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik.

Operasyon sırasında Tatlıses'in şarkılarını söylediklerini ve uyandığında Mavi Mavi türküsünü birlikte seslendirdiklerini belirten Yazıcıoğlu, Tatlıses'in ameliyatın güzel geçtiğini öğrendiğinde duygusal anlar yaşadığını da paylaştı.

İbrahim Tatlıses'in ameliyat sonrası iyileşme sürecinde moralinin yüksek olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, Tatlıses'in odasında lahmacun yediklerini ve birlikte vakit geçirdiklerini belirtti. Tatlıses'in ilk söylediği sözün 'ailem' olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, Tatlıses'in hızlı bir şekilde toparlandığını ve normal hayatına dönmesine yardımcı olacaklarını ifade etti.

Sabah

Magazin Haberleri