Fenomenin taciz davasında beraat kararı

Sosyal medya fenomeni Mika Slowana, ünlü iş insanı Haydar Nazım G.'nin cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği suç duyurusu mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, herhangi bir suç unsuru olmadığına karar verdi.

Sosyal medya fenomeni Mika Slowana, cinsel taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Sosyal medya fenomeni Mika Slowana, Twitter kullanıcısı Haydar Nazım G.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Akşam gazetesinden Neslihan Keskin’in haberine göre, savcılık, Slowana’ya yönelik Yaşlansan da giderin olur, taş gibi hatunsun şeklindeki ifadesi nedeniyle şüpheli Haydar Nazım G.’nin ‘cinsel taciz’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada zanlı, söz konusu paylaşımı hatırlamadığını belirtti. Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığına karar vererek sanığın beraatine hükmetti. Gerekçeli kararda, Kamuya mal olmuş fenomen kişilere karşı yazılacak yorum ve eleştirilerin sert, incitici ve ağır olabileceği bilinmektedir ifadelerine yer verildi.

halktv.com.tr

Magazin Haberleri