Elvis Presley'in ailesi dolandırıcılık girişimiyle karşı karşıya

ABD'li kadın şarkıcı Elvis Presley'in ailesini dolandırmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Missourili Kadın, Elvis Presley'in Ailesini Dolandırmaya Çalıştığı İddiasıyla Gözaltına Alındı

ABD Adalet Bakanlığı, Lisa Jeanine Findley isimli bir kadının ünlü şarkıcı Elvis Presley’in ailesini dolandırmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı. Findley, Presley’in Tennessee eyaletinde bulunan ‘Graceland’ adlı evin sahte satışını düzenlemekle suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı, Findley’in ‘Naussany Yatırımları’ adlı sahte bir özel kredi kuruluşuyla bağlantılı üç farklı kişi gibi davrandığını belirtti. Findley’in, 2023’ün Ocak ayında ölen Elvis Presley'nin kızı Lisa Marie Presley'nin ‘Naussany Yatırımları’ndan 3.8 milyon dolar borç aldığını ve bu borcu geri ödemediğini iddia ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Findley’nin Presley’nin ailesinden iddia edilen borcu kapatmak için 2.85 milyon dolar talep ettiği belirtildi. Suçlamalar arasında, kredi belgelerinde sahtecilik yapmak, Elvis Presley'in kızının imzasını taklit etmek ve Graceland'i sahte bir şekilde açık artırmayla satmayı planladığına dair sahte bir haciz duyurusu yayınlamak da bulunuyor.

Adalet Bakanlığı, Findley’in hüküm giyerse 2 ila 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabileceğini bildirdi. Gözaltına alınan kadının durumuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Magazin Haberleri