Alain Delon'un Köpeği İçin Ötenazi Vasiyeti Üzerine Ailesinden Açıklama

Fransa'daki hayvan hakları aktivistleri, Alain Delon'un köpeği Loubo'nun, aktörle birlikte gömülme talebini reddetti.

Fransız Sinemasının Efsanevi İsmi Alain Delon, Köpeği Loubo ile Birlikte Gömülmek İstedi

Fransız sinemasının efsanevi ismi Alain Delon, pazar günü 88 yaşında hayata veda etti. Delon, 10 yaşındaki köpeği Loubo ile birlikte gömülmek istediğini belirtmişti.

2018 yılında Paris Match’e verdiği demeçte, Loubo ile olan “özel ilişkisini” şu sözlerle ifade etmişti: “Eğer ondan önce ölürsem, veterinerden bizi birlikte götürmesini isteyeceğim. Onu kollarımda uyutacak. Mezarımın başında bu kadar acı çekerek ölmesine izin vereceğini bilmektense bunu yapmayı tercih ederim.”

Delon, Loubo’yu “bir çocuk gibi sevdiğini” ve “hayatında 50 köpeği olduğunu ama bu köpeği ile özel bir ilişkisi bulunduğunu” söylemişti. Ancak, Delon’un bu arzusu yerine getirilmeyecek ve Loubo ötenaziden kurtulacak.

Aktivistler Vasiyetini Kınadı

Fransa’daki hayvan hakları aktivistleri, Delon’un köpeğine ötenazi yapılması isteğini kınadı. La SPA adlı hayvan hakları örgütü, bir hayvanın yaşamının bir insanınkine bağlı olmaması gerektiğini belirtti ve Loubo’ya yeni bir ev bulmak için hazır olduklarını duyurdu.

Brigitte Bardot Vakfı da sosyal medya üzerinden olaya müdahale ederek, Loubo’nun yeni bir aile bulacağı ve ötenazi uygulanmayacağı konusunda güvence verdi. Vakıf, “Loubo için endişelenmeyin,” şeklinde bir açıklama yaparak, Delon’un ailesinin köpekle ilgileneceğini teyit etti.

Euronews

Magazin Haberleri