Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Gıda Zehirlenmesi: Sağlık Personeli Yemek Boykotunda
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 Temmuz Çarşamba günü yüzlerce kişiye dağıtılan öğle yemeği sonrasında 100’e yakın kişi zehirlendi ve 74 kişi hastanelerde tedavi gördü. Durumu ağır olan iki kişi yoğun bakıma alınırken, olayın ardından yemek boykotu kararı alan sağlık personeli bu kararlarını 10 gün boyunca sürdürdü.
Artık personelin büyük bir kısmı evde hazırladıkları kahvaltı ve öğle yemeklerini sefer taslarıyla kuruma getirerek tüketiyor.
Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, gıda zehirlenmesi olayının hala incelendiğini ve şirketle uzun süredir çalıştıklarını belirtti. Başhekim, endişe duyan personellerin olduğunu ancak kendisi ve idarecilerin yemekleri tükettiğini vurguladı.
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Toprak, gıda zehirlenmesi semptomları yaşayan 94 sağlık personelinin hastaneye başvurduğunu belirtti. Kendi hastaneleri olarak bu vakaları adli vaka olarak kaydetmediklerini ve özel hastanelere yönlendirildiklerini ifade etti. Gıda zehirlenmesi belirtilerine sahip olan personellerin sonuçları henüz çıkmış değil ancak özel hastanelerde bu durum teyit edilmiş durumda.
Personellerin korkudan hastanelerde yemek yiyemediğini belirten Toprak, yemek boykotlarının devam ettiğini söyledi. Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen ise ilgili kurumun açıklama yapması gerektiğini belirtti ve yemekhanenin halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.
Amida Haber