Emeklilere Ek Zam Müjdesi! Ne Zaman Açıklanacak?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren ek zam düzenlemesinin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. En düşük emekli maaşının 12 bin ile 13 bin lira arasında olması bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren ek zam düzenlemesiyle ilgili çalışmaların son durumunu paylaştı.

Ek zam düzenlemesinde son durum

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren ek zam düzenlemesi hakkında önemli bilgiler verdi. Güler, çalışmaların tamamlanması ve etki analiz raporlarının çıkmasıyla birlikte hafta başında netleşmeyi ve açıklamayı planladıklarını belirtti.

Emekli maaşlarında artış beklentisi

Görüşmelerin ve hesaplamaların sonucunda en düşük emekli maaşının 12 bin ile 13 bin lira aralığında olabileceği konuşuluyor. Ancak kesin rakamın bütçe dengesi çerçevesinde belirleneceği vurgulanıyor.

Son şekil ne zaman kesinleşecek?

AK Parti kurmaylarının çalışmalarını kısa sürede tamamlaması bekleniyor. Düzenleme önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunulacak, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Ekonomi Haberleri