Aile Destek Ödemelerinde Büyük Artış: 6.359 TL’ye Çıktı!

Temmuz ayında sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde yapılan güncellemeyle birlikte, düşük gelirli ailelere yapılacak ödemeler 6.359 TL'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ağustos ayından itibaren destek ödemelerinin devam edeceğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayı için sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde güncellemeye gitti.

Temmuz Ayı Ödemelerinde Güncelleme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayı için sosyal ve ekonomik destek ödemeleri üzerinde yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme ile birlikte düşük gelirli haneler için yapılacak ödemelerde önemli bir artış gerçekleşti.

Yeni Ödeme Tutarları Belirlendi

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, 20 Temmuz itibarıyla düşük gelirli ailelere ortalama 5.330 TL sosyal ve ekonomik destek ödemesi yapılacak. Yapılan bu güncellemeyle birlikte, memur maaşlarına yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Bu kapsamda, ortalama sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6.359 TL olarak güncellendi.

Bakan Göktaş'tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlılık ve malullük aylıklarının ardından yaptığı açıklamada, ağustos ayından itibaren maaşlarda farklılık olacağını belirtti. Bakan Göktaş, "Sosyo-ekonomik destek fonları ise ağustos ayından itibaren uygun vatandaşların hesaplarına aktarılacak" dedi.

Destekler Ağustos Ayında Devam Edecek

Ağustos ayından itibaren, sosyo-ekonomik destek ödemeleri vatandaşların hesaplarına aktarılmaya başlanacak. Bu desteklerin, özellikle düşük gelirli ailelerin ekonomik yükünü hafifletmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri