Sinema İkonu Alain Delon Hayatını Kaybetti

Fransız sinemasının altın çağının yıldızı Alain Delon, 88 yaşında hayata veda etti.

Yayınlanma:
Sinema İkonu Alain Delon Hayatını Kaybetti

Usta oyuncu Alain Delon hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü yönetmenler Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Mall gibi dev isimlerin filmlerinde rol alan ünlü oyuncu Alain Delon, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Yedinci sanatın simge isimlerinden biri olan Delon'un ölümü, çocukları tarafından duyuruldu.

Alain Delon'un ölümü ile birlikte miras anlaşmazlığı da gündeme geldi. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien ile kız kardeşi Anouchka arasında miras konusunda tartışmalar yaşanmıştı. Anouchka, kardeşlerini babasını manipüle etmekle suçlarken, kardeşler de Anouchka'yı babalarının sağlığını tehlikeye atmaktan sorumlu tutmuştu.

Oyunculuğuyla sinema tarihine damga vuran Alain Delon, Rocco and His Brothers, Plein Soleil, L'Eclisse ve Le Samouraï gibi unutulmaz filmlerde oynayarak iz bıraktı. Önemli yönetmenlerle çalışan Delon, 2019'da Cannes Film Festivali'nde Fahri Altın Palmiye ödülüne layık görüldü.

1935 doğumlu olan Alain Delon, Avrupa'nın en önemli aktörleri arasında yer aldı. Zorlu bir çocukluk geçiren Delon, son dönemlerini hayvanlarıyla birlikte geçirdiği Douchy'deki evinde yaşamıştı. 1999'da İsviçre vatandaşlığı alan Delon, hayvan hakları konusunda da aktif bir rol üstlenmişti.

halktv.com.tr Dış Haberler Servisi