Evlilik kredisine yoğun ilgi: 17 bin başvuru yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Yılı etkinlikleri kapsamında Aile ve Gençlik Fonu'nun ülke genelinde aktif hale getirileceğini duyurdu. 13 Ocak'tan itibaren 17 bin 192 çift fon için başvuruda bulundu.
Yayınlanma:
Aile Yılı Müjdesi ve Başvurular
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Aile Yılı kapsamında Aile ve Gençlik Fonu'nun 81 ilde yaygınlaştırılacağı müjdesiyle birlikte, fona toplamda 17 bin 192 çift başvuruda bulundu. Başvurular, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çiftlerden, ilk olarak 15 Şubat 2024'te alınmaya başlandı.
Fon Kapsamındaki Destekler
Aile ve Gençlik Fonu çerçevesinde, aile kurma aşamasındaki gençlere destek sunulmaktadır. Başvurusu onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği verilmektedir. Bu destekten en fazla yararlanmak isteyen iller sırasıyla İstanbul, Şanlıurfa ve Ankara olarak öne çıkmaktadır.