Okullarda Gıda Denetimleri Başlıyor: Bakan Yumaklı'dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 23 bin okul, yurt ve etüt merkezinde başlatılan denetimlerle çocukların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Okullarda Gıda Denetimleri Başlıyor: Bakan Yumaklı'dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde okullarda, yurtlarda ve etüt merkezlerinde kapsamlı bir gıda denetim sürecinin başlatıldığını duyurdu. Bu denetimler, çocukların ve gençlerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek. Bakan Yumaklı, yapılan bu denetimlerin özellikle yemekhane ve kantinlerde yoğunlaşacağını belirtti.

81 İlde Gıda Denetimleri Başladı

Bakan Yumaklı, açıklamasında 81 ilde 8 binden fazla gıda denetçisinin sahada olacağını ve yaklaşık 23 bin okul, yurt ve etüt merkezinin denetleneceğini ifade etti. İki hafta sürecek olan bu denetimlerde, gıda güvenliğini sağlamak için titiz bir çalışma yürütülecek. Yumaklı, "Uygunsuzluk tespit ettiğimiz durumlarda, işletmelere en ağır cezaları uygulayacağız," dedi. Bu denetim süreci, çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları açısından büyük önem taşıyor.

Şeffaflık ve Bilgilendirme

Bakan Yumaklı, hileli ve sağlığa zararlı ürünlerin anlık olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandığını hatırlatarak, bu uygulamanın halkı doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmek için hayata geçirildiğini belirtti. Yumaklı, tüketicilerin bilinçlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yayınlanan uygunsuzlukların sektörü haksız bir şekilde töhmet altında bırakmaması gerektiğini vurguladı.

2025'te Tarım Orman Şurası Planı

Bakanlık, su ve sulama yatırımlarını gıda arz güvenliğinin önemli bir parçası olarak görüyor. Bakan Yumaklı, 2025 yılında gerçekleştirilmesi planlanan Tarım Orman Şurası'nın sektöre yönelik önemli kararların alınacağı bir platform olacağını ifade etti. Bu şurada, önümüzdeki on yıl boyunca tarım ve ormancılığın karşılaşacağı zorluklar ve fırsatlar ele alınacak.

Türkiye'nin Coğrafi Avantajları

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin kıtalar arası kara, hava ve deniz bağlantılarının, ülkenin güvenli bir yatırım limanı oluşturmasına katkı sağladığını belirtti. "Bu potansiyeli, sektördeki tüm paydaşlarla birlikte açığa çıkarmamız gerekiyor," dedi.

Haber Ay