Esad'ın müftüsünün evi öfkeli kalabalık tarafından basıldı

Suriye'de HTŞ öncülüğündeki cihatçı grupların Şam'ı ele geçirmesinden sonra ülkesini terk eden Beşar Esad döneminin Başmüftüsü Ahmed Hassun, aylar sonra ilk kez Halep'te ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, öfkeli kalabalığın müftünün kapısını kırarak içeriye girdiği görüldü.

Yayınlanma:
Esad'ın müftüsünün evi öfkeli kalabalık tarafından basıldı

Suriye'de HTŞ öncülüğündeki cihatçı grupların Şam’ı ele geçirerek 61 yıllık BS yönetimini devirmesiyle birlikte, Beşar Esad döneminin başmüftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, uzun bir aradan sonra Halep'te ortaya çıktı. Halkın tepkisiyle karşılaşan Hassun, evine güçlükle sığındı.

Pazartesi akşamı Hassun'un evinin önünde toplanan kalabalık, eski başmüftünün tutuklanarak yargılanmasını isterken göstericiler, Hassun’un savaş zamanında Esad yönetimini destekleyen açıklamaları nedeniyle ona varil bombalarına atıfla, “Varillerin Müftüsü” lakabını taktıklarını iletti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise, Hassun’un protestocularla tartıştığı ve bir kişinin ona “Varillerin Müftüsü” dediği duyuluyor. Görüntülerde, öfkeli kalabalığın daha sonra Hassun’un evinin kapısını kırarak içeri girdiği görüldü.

Ahmed Hassun, protestoculara karşı kendisini savunarak, Beşar Esad döneminde “üç kez tutuklandığını” ifade etti fakat bu açıklama göstericileri sakinleştirmedi. Bu olay, Kamu Güvenliği Dairesi’nin eski rejim yetkililerine yönelik başlattığı operasyonlarla aynı dönemde meydana gelirken özellikle Şam’ın El-Tadamon Mahallesi’nde sivillere karşı işlenen suçlara karışan kişilerin yakalanması, Hassun’a yönelik tepkinin de yükselmesine yol açtı.

Esad'ın gidişinden sonra kaç Suriyeli'nin döndüğü belli oldu

Esad döneminde el konulan araçlar sahiplerini bekliyor