Emeklilere Müjde! Zamlı Maaşlarla Birlikte 5000 TL Ek Ödeme Yolda

SSK ve Bağkur emeklilerine zamlı maaşlar ödenirken, Üsküdar Belediyesi de 5000 TL'lik pazar alışverişi desteği sağlayacak.

Yayınlanma:
Emeklilere Müjde! Zamlı Maaşlarla Birlikte 5000 TL Ek Ödeme Yolda

Emeklilere 5000 TL destek

SSK ve Bağkur emeklilerine zamlı maaşların ödenmesine üç gün kaldı. 17-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan zamlı emekli maaşı ödemeleri için bekleyiş devam ederken, emeklilere destek olabilmek için yurt çapındaki farklı belediyeler de çeşitli projeler hayata geçiriyor. Üsküdar Belediyesi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımı ile birlikte 5000 TL’lik pazar alışverişi desteğinin ayrıntıları netlik kazandı.

Üsküdar Belediyesi’nin önceki günlerde yaptığı açıklamaya göre emeklilere 5000 TL’lik pazar alışverişi desteği başladı. Dar gelirli emeklilere destek olabilmek için bu ödemeler sağlanırken, yurt çapındaki farklı belediyeler de vatandaşlara destek olabilmek için çalışmalar yürütüyor. Bu durumda, Üsküdar Belediyesi’nin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyeler de emeklilere maddi açıdan destek olabilmek için projeler hayata geçirildikçe resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlayacakları duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecekler. Emekliler de belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından bu desteklere erişebilir ve detaylı bilgi edinebilirler.

16773121-728xauto.webp

Zamlı emekli maaşı tarihleri

Emeklilere belediyelerin sundukları desteklerin yanı sıra yüzde 24,73 oranında zamlanan maaşların hangi tarihten itibaren emeklilerin hesaplarına aktarılacağı araştırılıyor. 17-28 Temmuz tarihleri arasında zamlı maaşlar milyonlarca emekliye iletilecek. En düşük emekli maaşındaki artışın ise yarın ya da salı günü belli olacağı düşünülüyor. Bu durumda, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artışa gidilmesinin ardından ağustos ayından itibaren zamlı maaş ödemelerinin başlaması bekleniyor. Emekli maaşlarında yeni düzenlemelerin yapılması ya da emeklilere farklı desteklerin sağlanması ile ilgili kararlar alınması halinde kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlanabilir. Emekliler de resmi makamlardan ve kurumlardan gelecek açıklamaları temmuz ayının ortalarında yakından takip edecekler.

emekli-zam-1.webp