Aile Desteği Kalktı! Yeni Yardım Paketi Yolda mı?

Temmuz ayı itibariyle sona eren aile destek ödemeleri hakkında belirsizlik sürüyor. Yeni yardımların yolda olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Yayınlanma:
Aile Desteği Kalktı! Yeni Yardım Paketi Yolda mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara yönelik temmuz ayı aile destek paketi ödemelerini 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda hesaplara yatırdı.

Belirsizlik sürüyor

Ancak, aile destek paketi ödemelerinin süresi konusunda vatandaşlar arasında belirsizlik devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında sona ereceği açıklanan aile destek programının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir yıl daha uzatıldığı belirtilmişti. Ancak, temmuz ayı itibariyle ödemelerin tamamlanmasıyla birlikte aile destek paketi ödemeleri sona ermiş görünüyor.

Gelecek süreçte neler olacak?

Aile destek paketi ödemelerinin sona ermesiyle birlikte, aile ve sosyal yardım konularında yeni projelerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen süreçte dezavantajlı gruplara yönelik yeni destek programları oluşturulması durumunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyunu bilgilendirecektir.